Joves

El Departament de Salut ha obert la vacunació als més joves, la franja de 16 a 29 anys, de forma conjunta i sense trams de cinc anys. D’aquesta manera, Catalunya inicia la vacunació de l’última franja de població que resta pendent de vacunar després del repunt de contagis de la covid arran de la variant delta i els viatges de final de curs, precisament, de la població més jove.

Demanar hora, aquest mateix dimecres 30 de juny

Salut ha anunciat que els més joves, de 16 a 29 anys, ja poden demanar cita prèvia a partir d’aquest dimecres 30 de juny. Tot i així, Josep Maria Argimon ha assegurat que probablement els propers dies estaran plens i caldrà entrar en els propers dies per tal de demanar hora i escollir un punt de vacunació.

Salut ja va anunciar que s’estava plantejant obrir de cop la cita per a la vacuna de la covid per als més joves, després d’anar obrint per franges de cinc anys.

Els menors de 18 no necessiten consentiment

Les persones d’entre 16 i 18 anys, que ja poden començar a vacunar-se, no necessitaran un consentiment per fer-ho. Segons han explicat els responsables de Salut, se’ls considera majors d’edat i, per tant, no els cal el consentiment del tutor legal per rebre la vacuna.

La vacunació, també als autobusos del Banc de Sang

D’altra banda, Salut també ha anunciat que s’incorporen nous punts mòbils en el pla de vacunació, ja sigui en camions o autocars. A partir de la propera setmana, per exemple, s’administraran vacunes en autobusos del Banc de Sang. Segons ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, aquesta vacunació es farà “segurament” sense cita prèvia. La intenció de Salut és apropar les vacunes a la franja de gent més jove o que menys consulta el sistema sanitàri.