Vacunació
Foto: ACN

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat que s’obrirà la vacunació de majors de 50 anys a mitjans de setmana. Ho ha anunciat en una entrevista a TV3 aquest dilluns. Argimon ha tornat a repetir que la prioritat de Salut és vacunar amb la tercera dosi els majors de 60 o més. Assegura que el 60 % de la població que es pot punxar la dosi de reforç ja ho ha fet.

Sobre si la vacunació de menors de cinc a 12 anys alenteix la punxada de la tercera dosi, Argimon ha dit que “no necessàriament”. El titular de Salut ha explicat que per ara encara hi ha disponibles 160.000 dosis pendents de punxar-se fins al 30 de desembre. Ha insistit en la importància de la dosi de reforç “pel que ens ve” amb la variant òmicron.

Precisament aquest dilluns s’ha obert la vacunació de reforç als immunitzats amb AstraZeneca, sobretot si són personal dels serveis essencials, com professors i policies.

“Probablement” hi haurà dosi de reforç per sota dels 40 anys

El conseller ha explicat que per ara no se sap del cert si hi haurà dosi de reforç per als menors de 40 anys però ho veu “probable”.

Aquesta tarda la comissió delegada del govern per la covid-19 es reuneix per decidir quines mesures implantar per frenar la sisena onada de covid a Catalunya. Els assessors de Salut ja van advertir a finals de setmana que no n’hi havia prou amb la tercera dosi per frenar els contagis i que calia imposar mesures noves per aturar l’escalada actual de casos.