La Federació d’Ensenyament de la CGT veu com una mesura perillosa que els centres educatius puguin accedir a dades de vacunació d’alumnes i professors. S’hi ha referit en un comunicat, en què carrega contra l’aval de l’Agència de Protecció de Dades en un tema que qualifica de sensible. La mesura es va aprovar aquest dimarts amb una modificació del decret per poder conèixer els centres escolars quins són els alumnes i professors vacunats per si han de fer quarantena o no quan hi hagi un positiu a l’aula. “Denunciem aquesta mesura, ja que obre la porta a una espècie de cacera de bruixes de les persones no vacunades, i vulnera el dret de decisió en l’autogestió de la salut”, sosté el document.

El sindicat considera que el fet que es permeti el transvasament d’aquestes dades entre Salut i Educació sense el consentiment de les famílies, alumnes i plantilles és insòlit i crea un “greu precedent”.

Ho consideren un atac a la vulneració del dret a la intimitat

El sindicat també recorda que “a l’Estat espanyol, totes les vacunes són voluntàries i confidencials” i que, per tant, “no s’entén que l’Agència de Protecció de Dades hagi donat llum verda al govern” per realitzar “aquest atac de la vulneració dels drets més bàsics com és el dret a la intimitat i la indefensió de la comunitat educativa vers l’envestida de l’Administració”.