Foto: ACN

La taula de diàleg entre el govern català i l’executiu espanyol se celebrarà aquest dimecres al Palau de la Generalitat, després de la crisi entre ERC i Junts arran dels noms proposats per la formació de Carles Puigdemont. Així serà la trobada i aquests seran els assistents.

Com serà la taula de diàleg?

Les negociacions arrencaran aquest dimecres a les 15 h amb la trobada entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Es farà a la Sala de Diputats del Palau i els caps dels executius català i espanyol establiran els objectius i la metodologia a seguir per resoldre el conflicte polític.

Un cop acabi aquesta reunió, compareixeran Sánchez i Aragonès per separat. Finalment serà el torn dels equips negociadors, que es trobaran al Saló Torres Garcia.

Qui formarà part de la mesa de negociació?

Després de la crisi interna del govern català pels noms proposats per Junts, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha deixat fora de la taula de diàleg amb l’Estat el partit de Puigdemont i ha anunciat que els encarregats d’assistir a la mesa de negociació seran la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el mateix president Aragonès.

La part de l’executiu espanyol estarà coordinada pel ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i comptarà també amb la participació de la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz; el ministre de Cultura, Miquel Iceta; i la portaveu de l’executiu i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez.