L’Ajuntament vol convocar al novembre una taula ciutadana amb els diferents serveis públics del consistori, de la Generalitat, entitats socials i econòmiques per analitzar el fenomen de les botellades multitudinàries. La intenció és que d’aquesta trobada en surtin propostes que permetin crear un pla d’actuació a mitjà i llarg termini per abordar la problemàtica de les macrobotellades.

Cap dels 10 districtes no està lliure d’aquestes situacions i de les molèsties”

Segons el tinent d’alcalde en Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, aquest pla es preveu que estigui enllestit abans de l’estiu de l’any que ve per poder-lo aplicar. En aquest sentit, Batlle ha afirmat que els preocupa especialment el consum d’alcohol entre els menors d’edat i ha assegurat que els botellats són un problema de tot Barcelona: “Cap dels 10 districtes no està lliure d’aquestes situacions i de les molèsties”, ha dit.

La Guàrdia Urbana ha desallotjat 271.000 persones que participaven aquest estiu en botellades

Amb l’arribada de l’estiu, la Guàrdia Urbana va activar un dispositiu especial centrat a garantir la convivència i lluitar contra l’incivisme derivat de les botellades. De fet, la meitat de la plantilla nocturna de la policia local s’ha focalitzat en aquestes incidències. Durant els mesos d’estiu, s’han desallotjat més de 2.000 espais de Barcelona amb concentracions d’entre 50 i 3.000 persones. Tot plegat, ha desembocat en 7.612 denúncies entre els mesos de juny i agost per incomplir l’ordenança de convivència, sobretot pel consum d’alcohol al carrer, de les quals el consistori ja n’ha cobrat un centenar.

Batlle reclama “espais de descompressió” per evitar botellades les nits de la Mercè

L’oposició critica que el pla d’actuació trigui mesos en arribar

Els grups de l’oposició han criticat que la mesura de govern de crear una taula ciutadana arribi mesos després de les queixes veïnals per les botellades i no entenen que l’executiu no contempli tenir enllestit el pla d’actuació fins a la primavera. Des del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha assegurat que cal més personal al torn de nit de la Guàrdia Urbana. Sobre la possibilitat que aquest pla contempli una revisió de l’ordenança municipal, el portaveu del Grup Municipal de Junts, Jordi Martí, ha dit que això no és garantia si, finalment, les normes no s’apliquen.

Tant el portaveu del Ciutadans, Paco Sierra, com la regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, s’han posat les mans el cap en sentir que el pla arribarà a la primavera. Parera, a més, ha afegit que ja hi ha una ordenança municipal que prohibeix les botellades i que s’ha d’aplicar. D’altra banda, el president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, ha dit que li preocupa que l’Ajuntament no hagi demanat ajuda a la Generalitat per prevenir aquesta problemàtica.