Façana TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no es reunirà fins divendres per avaluar les restriccions a Catalunya que la Generalitat pretén activar un cop s’acabi l’estat d’alarma la mitjanit de dissabte a diumenge. Fonts judicials han assegurat que els magistrats tenen previst deliberar sobre aquesta qüestió aquest divendres.

Hauran de decidir si avalen la prohibició de mantenir reunions de més de sis persones i la limitació d’aforament en actes religiosos del 50 %, ja que ambdues mesures poden vulnerar el dret fonamental de reunió.

Aquest dijous, la Sala Contenciosa del TSJC ha rebut l’informe de la fiscalia, que demana l’autorització judicial urgent de les restriccions i, per tant, avala les propostes de la Generalitat. En cas que el tribunal les acabi tombant, el govern català podrà recórrer contra la decisió davant del Tribunal Suprem, que és qui tindrà l’última paraula per decidir què fer i tindrà cinc dies per pronunciar-se un cop rebi el recurs.

Ampliació d’horaris de la cultura, l’esport i la restauració

L’executiu català preveu que les noves restriccions entrin en vigor diumenge a la mitjanit, just quan l’estat d’alarma desaparegui. A banda de restringir les reunions a sis persones i limitar l’aforament en actes religiosos, també preveu ampliar els horaris en alguns sectors, com ara el de la cultura o les entitats esportives, que podran obrir fins a les 23 h, o el comerç, que la Generalitat autoritzarà a obrir fins a les 22 h. Fa uns dies ja es va confirmar que la restauració podrà obrir fins a les 23 h.