Els veïns de Gràcia tornen reivindicar la conservació de l’alzina centenària i les casetes d’Encarnació. Prop de 150 persones han portat la reclamació a les portes de l’audiència pública que se celebra aquest dimecres a la seu del districte. En una cercavila popular, han traslladat branques i restes dels arbres que els operaris van talar el primer dia d’obres a les cases fins la plaça de la Vila de Gràcia. D’aquesta manera volen mantenir la pressió a l’Ajuntament perquè impedeixi l’enderrocament dels edificis i la tala de l’arbre.

Cercavila Salvem l'alzina i les casetes d'Encarnació

La plataforma Salvem l’Alzina i les Casetes del Carrer Encarnació assegura que les mobilitzacions continuaran mentre no hi hagi cap acord amb la propietat. Els veïns van començar a fer-se sentir quan van començar les obres i l’endemà van aconseguir que s’aturessin temporalment, mentre l’Ajuntament i l’empresa intentaven arribar a un acord. De moment, asseguren que no tenen constància que s’hagi avançat en les converses. Tot i això, fonts municipals han confirmat que hi ha convocada una nova reunió per dijous al matí.

Una de les persones que va viure en aquestes casetes, Maria Jové, va descriure el número 17 com “un palauet a Gràcia”. El 1925, aquesta casa es llogava per 325 pessetes.