El crit d’alerta ha esclatat aquest dijous al matí i ha corregut com la pólvora a les xarxes socials. La notícia de l’enderroc d’unes cases centenàries a la Vila de Gràcia ha mobilitzat de nou veïns i entitats que, des de fa anys, intenten evitar que vagin  a terra. Les cases estan situades molt a prop de la plaça de la Virreina, en els números 13, 15 i 17 del carrer de l’Encarnació.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”L’Ajuntament vol paral·litzar l’enderroc de les casetes d’Encarnació” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/protesta-enderroc-casetes-encarnacio-gracia/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

 

Des del districte de Gràcia han assegurat que les tres finques no estan incloses en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic i que els propietaris tenen tots els permisos en regla. Tot i així, fa anys que el barri defensa que no s’enderroquin perquè les consideren un testimoni de la història del barri. A banda dels habitatges, els veïns asseguren que hi ha una alzina de 250 anys que tampoc no volen que es tali. Sobre les intencions de la immobiliària Invest S.L de fer-hi pisos de luxe, denuncien que Gràcia no necessita més habitatge d’aquest tipus.

 

 

“Estem ara tots esverats, i no entenem que hi hagi un permís municipal o de Parcs i Jardins autoritzant la tala d’aquesta alzina”, ha dit Xosé Senen, un veí del número 11 del carrer de l’Encarnació. Mentre alguns residents s’han concentrat a favor de “conservar el patrimoni de Gràcia“, d’altres no entenien l’enrenou generat.

Des de la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona i altres col·lectius del barri han convocat una concentració davant de les cases aquest divendres dia 9 de novembre a les 8 del matí.