La plataforma MosS.O.S, que integra els sindicats policials CSIF, SAP-FEPOL, el Sindicat dels Mossos d’Esquadra, el Sindicat de Policies de Catalunya i l’USPAC, ha denunciat davant de la Sagrada Família la manca d’efectius. Reclamen entre 2.000 i 3.000 agents més a tot Catalunya per poder oferir un bon servei a la ciutadania.

Els portaveus dels sindicats asseguren que la situació és límit des que es va activar el nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista. Des d’aleshores, els agents s’han hagut de repartir entre tots els punts d’interès turístic de la ciutat. A més, denuncien que, per si fos poc, s’han desplaçat agents dels Mossos cap al districte de Ciutat Vella, en comptes d’incorporar nous agents. “Hi ha torns on en aquest districte, el més conflictiu, surt una o dues patrulles per torn”, assegura Josep Miquel Milagros, un dels portaveus.

“No arriben als robatoris de la Sagrada Família”

Els turistes no s’han alarmat i, de fet, en molts casos, han explicat que passa el mateix als seus països. Els qui sentien més indignació són treballadors dels entorns de la Sagrada Família, que asseguren que en aquesta zona calen més efectius per evitar els robatoris. “Hi ha robatoris cada hora, i la policia no arriba, són massa pocs agents”. A més, lamenten que no hi ha agents de paisà per controlar millor l’entorn, mentre que sí a la plaça de Catalunya.