Foto: @SEPC_Diagonal

A la zona de Palau Reial hi han aparegut aquest dimecres quatre ninots amb missatges relacionats amb la violència masclista. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de Diagonal ha penjat figures que simulen assassins que han exercit la violència contra les dones i han acabat matant-ne. Cadascun porta incorporat un cartell que diu “Jo vaig assassinar-la”. D’aquesta manera el col·lectiu vol denunciar els assassinats masclistes que es produeixen al país. Algunes de les imatges s’han col·locat a les entrades de parades de metro, com la de Palau Reial, però també han aparegut en algun fanal al mig de l’avinguda Diagonal.

ninot penjat violència masclista Diagonal

Reivindicar el 25-N

Els estudiants, que han fet córrer la denúncia per Twitter, han assegurat que l’acció s’emmarca en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebrarà el pròxim 25 de novembre. Diuen que “aquest 25-N i sempre exercim l’autodefensa feminista”.

Denuncien també que “no toleren cap agressió masclista i que el sistema no protegeix les dones”.

Precisament per posar fi a aquesta xacra el Servei d’Atenció a Homes (SAH) de l’Ajuntament promou teràpies per a homes agressors. Des del servei asseguren que el tractament és eficaç per reduir la violència física i psicològica d’aquests homes cap a les parelles o exparelles.