Pastilles d'ibuprofèn de 600 mil·ligrams

(ACN) El Departament de Salut assegura que “no hi ha cap evidència ni motius per establir una contraindicació de l’ibuprofèn com a tractament de símptomes menors” en cas de coronavirus. Salut ha reaccionat a la informació que ha publicat a través de les xarxes socials el ministre francès de Sanitat, Olivier Véran, en què desaconsellava el consum d’aquest medicament en el tractament d’aquesta malaltia.

Per la seva banda, l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que depèn del Ministeri de Sanitat, ha afirmat que “no hi ha raons per què els pacients que estiguin en tractament crònic d’aquest medicament l’interrompin”.

L’AEMPS afegeix que “les fitxes tècniques dels medicaments que contenen ibuprofèn ja indiquen que aquest medicament pot emmascarar els símptomes d’infeccions, cosa que podria retardar-ne el diagnòstic i ser la causa que provoqui que es diagnostiquin en estats més avançats”. Amb tot, assenyala que es refereixen a les infeccions en general, no específicament a la infecció per la covid-19.

El paracetamol com a alternativa

Per la seva banda, el Departament de Salut recorda que el “paracetamol és una alternativa terapèutica adequada, que presenta un perfil de seguretat benigne” i que “és una opció preferent de tractament en la majoria de casos i especialment en persones amb edat avançada o pluripatologia”.