Estació de Sants de Barcelona

L’aplicació del decret d’estat d’alarma s’ha notat aquest diumenge a l’estació de Sants. Les mesures que ha decretat el govern no començaran a fer-se efectives fins dimecres vinent, ara bé, segons Renfe, hi ha hagut un 70 % menys de viatgers.

La majoria d’usuaris eren persones que agafaven un tren per anar a l’aeroport amb la intenció d’avançar el viatge de tornada a casa seva després de passar uns dies de vacances a la ciutat. “Som de Rússia i teníem pensat marxar en quatre dies, però finalment intentarem marxar avui”, explicava un passatger.

Troben a faltar controls

“Pensava que algú m’aturaria per preguntar on vaig”, diu amb sorpresa una estudiant que torna a casa seva, a Tarragona. Alguns dels usuaris s’han estranyat de comprovar que aquest diumenge al matí no hi havia cap tipus de control policial ni de seguretat per garantir que els viatges que es feien fossin només pels motius permesos. Dissabte, però, en el marc de l’operació Oris, els Mossos d’Esquadra conjuntament amb el SEM, van controlar 181 viatgers d’un comboi de l’AVE, dels quals en van derivar tres al Sistema d’Emergències Mèdiques.

Renfe reprograma l’oferta

A partir de dimecres Renfe implementarà un nou pla de transport per adaptar l’oferta a les condicions que ha marcat l’Estat. D’aquesta manera, anul·larà tota la oferta actual de trens comercials AVE, llarga distància i Avant, i la substituirà per una altra que s’ajusti a la normativa. La companyia ha decidit, a més, suspendre el nou servei d’Ave “low cost”, l’Avlo. En tots els casos, es retornarà el 100 % de l’import dels bitllets.

El nou pla tindrà una vigència mínima de 15 dies.