Del 6 al 31 de juliol la Fundació ExE ha impulsat un casal per a joves a l’Institut Escola el Til·ler del Bon Pastor. La motivació dels mestres i monitors ha sorgit a observar l’efecte que podia tenir en els joves estar tants mesos desconnectats de l’aula i sense espais per relacionar-se a causa del confinament causat pel coronavirus.

La majoria dels joves, que tenen entre 12 a 18 anys, són del Bon Pastor, però també hi ha nois i noies dels barris de Sant Andreu, la Trinitat Vella o del Baró de Viver.

Un espai d’expressió i relació amb els altres

Hi ha 34 joves i una quinzena de monitors. El projecte està finançat pel Pla de barris. “Per seguir dotant oportunitats educatives els joves i adolescents d’aquests barris”, explica Miquel Àngel Lozano, cap del projecte Pla de barris.

L’equip docent el formen voluntaris, per tant, les despeses del projecte estan relacionades amb els materials per fer les activitats com per seguir les mesures d’higiene.

Jugar i aprendre

El casal és també un espai de reforç escolar. Els nois i noies, al marge de jugar amb totes les mesures de seguretat, també reben suport per fer els deures i treballen projectes en grups. Aquesta setmana han avaluat l’impacte de la pandèmia al barri i n’han de fer una notícia explicant-ho.