Les Nits d’Estiu de CaixaForum 2020 es converteixen en una cita virtual amb continguts audiovisuals com entrevistes i espectacles creats especialment per a l’ocasió i que es podran seguir cada dimecres a les 20 hores a través del web de CaixaForum. El ballet clàssic ‘Finale’ de la companyia Delrevés, un espectacle amb plans aeris que s’enregistrarà sobre la façana del CaixaForum. La música tindrà un paper protagonista amb l’actuació del pianista i compositor Marco Mezquida o el ‘Desconcerto’ de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i amb la direcció de Jordi Purtí. I també l’art amb la performace de Mireia C. Saladrigues dins una de les exposicions del CaixaForum.

Nits d’Estiu de CaixaForum 2020: tots els concerts

El dimecres 22 de juliol, el pianista i compositor Marco Mezquida compartirà la seva vivència personal de la música proposant un recorregut per diverses interpretacions que ha fet al llarg del temps juntament amb músics destacats de l’escena actual. El dimecres 29 de juliol, gaudirem de l’espectacle ‘Las muchísimas’ que faran una peça de dansa a l’interior de CaixaForum, en diàleg amb l’obra de Sol LeWitt i transformant la força expressiva del quadre en el moviment de les performers. El dimecres 5 d’agost, tres joves escandinaus amb talent combinen les músiques tradicionals i populars nòrdiques a ‘Dreamers’ Circus’, un meravellós circ obert a un estat de somni.

El dimecres 12 d’agost, Mireia C. Saladrigues realitzarà una performance protagonitzada per tres ballarins que recorreran la sala de l’exposició “On som. On podríem ser”, de CaixaForum Barcelona. L’obra aporta noves perspectives sobre aquesta mostra d’art contemporani. El dimecres 19 d’agost, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà realitzarà un concert teatral tant per als amants de la música com per als qui creuen que desconeixen els clàssics per les Nits d’Estiu del CaixaForum 2020. Sobre l’escenari, 13 músics amb un repertori imprescindible que va des de la delicadesa dels autors clàssics i la seva dificultat d’interpretació fins a la barreja de ritmes impossibles i l’expressivitat del teatre gestual. I el dimecres 26 d’agost, els espectadors podran veure sobre la façana del CaixaForum ‘Finale’, una peça de dansa clàssica que utilitza l’arquitectura com a suport del moviment. L’espectacle ofereix la possibilitat de gaudir de la dansa en un nou espai escènic, descontextualitzant-la, traslladant un ballet a una de les façanes emblemàtiques de la ciutat.

Nits d’Estiu del CaixaForum 2020

Data: de l’1 de juliol al 26 d’agost
Horari: 20 h
Format: virtual

Música:

Marco Mezquida: dimecres 22 de juliol
Dreamers’ Circus: dimecres 5 d’agost
Desconcerto: dimecres 19 d’agost

Arts escèniques:

‘Las muchísimas’: dimecres 29 de juliol
‘Gestos protètics’: dimecres 12 d’agost
‘Finale’: dimecres 26 d’agost