Jordi Cuixart no es tornarà a presentar a la presidència d’Òmnium Cultural, però ha mostrat la voluntat d’acabar el mandat. “Jo vull tornar a la fàbrica, ja he fet tot el que havia de fer. Em queden dos o tres anys de mandat, que acabaré perquè l’Estat espanyol no pot decidir la presidència d’Òmnium”, ha explicat Cuixart en declaracions a Catalunya Ràdio. De fet, el president actual de l’entitat és fundador i propietari d’una empresa de maquinària, on vol tornar per treballar-hi amb plena dedicació.

Sortida amb el tercer grau penitenciari

Cuixart ha fet la primera entrevista en directe després de sortir per primera vegada de la presó amb el tercer grau penitenciari. Ha assegurat que des que va ser escollit president ha viscut moltes coses i ha fet “molt més del que mai m’hauria imaginat fer”. Ha afegit que sempre serà “al costat del país, però com un militant de base de la llibertat”. Per això, ha descartat fer cap pas a la política institucional quan abandoni la presidència d’Òmnium Cultural.

Emotiva rebuda de Cuixart a la seu d’Òmnium

Jordi Cuixart ha arribat a la seu d’Òmnium després de poc més de 1.000 dies empresonat enmig d’aplaudiments i crits de “llibertat” . El president d’Òmnium Cultural s’ha abraçat a Marcel Mauri davant dels assistents i una gran pancarta amb una foto de Muriel Casals, expresidenta de l’entitat. Cuixart ha afirmat davant la seu d’Òmnium que el que l’ha donat força mentre era a la presó és que “tornaria com a president”. Alhora ha afegit que “vaig fer el que havia de fer, per dignitat i coherència”.