Crida a la calma de l’Ajuntament vist el degoteig d’empreses que han decidit cancel·lar la presència al Mobile World Congress. L’última ha estat Sony, que ha confirmat aquest dilluns que no vindrà a Barcelona del 24 al 27 de febrer. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha afirmat que els organitzadors “no preveuen cap escenari que no sigui celebrar el Mobile World Congress”. Barcelona, hi ha afegit, “està preparada per acollir aquest gran esdeveniment” i que, com cada any, “es desenvolupi amb normalitat”. Des de l’Ajuntament diuen que “qualsevol canvi a la situació serà perquè ho indiquin les autoritats sanitàries”.

Collboni ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i afirma que les administracions estan seguint les indicacions de les autoritats sanitàries. El primer tinent d’alcalde creu que la decisió que han pres algunes empreses de no participar en el congrés és una “decisió particular” i afegeix que els organitzadors (GSMA) “estan funcionant amb normalitat”. Collboni ha destacat que hi ha 2.800 empreses que sí que vindran al Mobile.

La Generalitat no preveu cancel·lar el Mobile

També aquest dilluns des de la Generalitat han fet una crida a la calma. El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró ha afirmat que “no se suspendrà el Mobile en cap cas”. Ha afegit que les baixes que hi ha hagut fins ara són d’empreses importants, però ha volgut destacar “les que venen són moltes més”.

Samsung sí que serà al Mobile

Precisament una de les empreses que aquest dilluns ha confirmat que manté els seus plans per assistir al congrés és Samsung. El gegant tecnològic afirma que “fa un seguiment de prop del desenvolupament del virus” i que segueix totes les instruccions de l’OMS sobre la prevenció de la malaltia.