Cartell de la campanya Per tu val la pena d'Amics de la Gent Gran

La fundació Amics de la Gent Gran ha començat la campanya “Per tu val la pena” per aconseguir 5.000 mascaretes per a les persones grans. Es tracta que els participants facin quilòmetres i que els comparteixin a través del portal web d’aquesta iniciativa solidària o d’una aplicació per telèfon mòbil. L’objectiu és arribar als 300.000 quilòmetres abans del 30 de juny sumant totes les distàncies. Quan s’hagi aconseguit aquesta fita, una empresa farà la donació de les mascaretes. Amb aquesta campanya es pretén ajudar la gent gran durant el procés de desescalada pel coronavirus.

Com donar els quilòmetres?

La donació de quilòmetres a la campanya “Per tu val la pena” s’ha de fer a través de tres passos:

  • Accedir al portal portivalelapena.com
  • Donar-se d’alta a la plataforma de salut i reptes socials iWOPI mitjançant la seva pàgina web o l’aplicació per a telèfons mòbils
  • Registrar els quilòmetres que es realitzin durant la vida quotidiana, ja sigui a través d’activitats esportives, passejos o trajectes per fer la compra o anar a treballar. La donació es pot fer tantes vegades com es vulgui mentre duri el repte

La campanya “Per tu val la pena” es farà visible al carrer a través de 156 marquesines i opis digitals situats a Barcelona, València i Madrid. Paral·lelament a aquesta iniciativa, Amics de la Gent Gran ha explicat que els últims dos mesos han “mobilitzat més de 2.400 persones voluntàries per fer acompanyament telefònic i suport emocional setmanal a més de 2.600 persones grans que pateixen solitud”.

Tornar a recuperar els vincles de confiança

Amics de la Gent Gran vol que amb aquesta proposta solidària “les persones grans que més han patit el confinament durant els últims mesos puguin tornar a relacionar-se i enfortir els vincles de confiança“. Remarquen que és important que tornin a recuperar el vincle amb “les persones voluntàries que les acompanyen tot l’any, així com familiars, veïns i amics amb qui fins ara només podien contactar de forma telemàtica”.

Les mascaretes que donarà l’empresa que participa a la campanya estan fetes amb “tèxtil certificat FFP2” i són “antibacterianes, reutilitzables, biodegradables i de llarga durada”, segons ha explicat Amics de la Gent Gran.