8m barcelona vaga manifestacio dia de les dones

Sindicats i organitzacions feministes criden a una vaga el 8-M 2022 arreu del país amb un seguit d’actes pel Dia Internacional de les Dones. Un dels actes principals serà la manifestació del 8-M a Barcelona. Un any més, les entitats feministes han convocat una vaga feminista. La CGT ha convocat una vaga feminista de 24 hores. Enguany, la protesta de la tarda tornarà a ser en moviment i anirà encapçalada pel lema “Contra les precarietats, les fronteres i les violències, aquí estem les feministes!”. Et detallem tot el que se sap sobre la vaga i la manifestació del 8 de març a Barcelona per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

Vaga feminista pel Dia de les Dones

El sindicat CGT ha convocat una vaga feminista el 8-M. De moment és l’única organització que ha aprovat una aturada general i feminista de 24 hores el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Sota el lema “Avancem lliures i combatives, ni un pas enrere!”, el sindicat fa una crida a fer vaga “del conjunt de les treballadores i treballadors de Catalunya”, però amb el focus posat en dones que pateixen en primera persona “l’explotació patriarcal” per motius de gènere. Denuncien que la reforma laboral manté la discriminació laboral del sexe femení i les diferents formes de violència masclista envers les dones.

Manifestació del 8 de març a Barcelona

L’acte central d’aquest 8 de març serà una manifestació a Barcelona. A diferència de l’any passat, que va ser una protesta estàtica al passeig de Gràcia per la pandèmia, enguany la protesta tornarà a ser en moviment. La marxa sortirà a les 18 h de la plaça de la Universitat i recorrerà els carrers del centre de la ciutat fins a arribar a l’Arc de Triomf. Un cop decidida com serà la marxa, ara els diferents grups feministes dels barris preparen com participar-hi des dels seus àmbits territorials.

El 7 de març, com ja és tradició, s’ha convocat una manifestació nocturna. Arrenca a les a les 19.30 h a l’estació de metro de Ciutat Meridiana i s’organitza en el marc de les XII jornades d’acció feminista Se Va a Armar la Gorda. Amb el lema “La nit és nostra”, hi estan cridades totes les dones.

manifestacio 8m barcelona