Fa més d’un mes que el Raval va començar a implementar canvis en la mobilitat del barri per prioritzar els vianants i la circulació de bicicletes. Al carrer dels Salvador, però, la realitat és molt diferent: els veïns conviuen amb vehicles que hi segueixen circulant de forma irregular i que dificulten el pas dels vianants. De fet, en aquesta zona fa més d’un any que ja es va limitar l’accés de vehicles.

Aquest divendres s’ha produït, de nou, una imatge que expliquen que és habitual en aquest carrer: una processó de furgonetes i vehicles de repartiment que col·lapsava el carrer.

L’Adrià Pifarré, veí del carrer, explica que “els vehicles de mercaderies continuen entrant-hi”. Fins i tot, “moltes vegades hi entren contra direcció o paren per carregar i descarregar”. Això, sovint, els impedeix el pas, els fa malbé les façanes i en ocasions, fins i tot, els provoca talls de subministrament. Fa uns mesos, un camió va trencar una canonada de gas i en va aturar el subministrament durant tot un cap de setmana.

Dubtes sobre el futur de la nova normativa

Pifarré explica que han traslladat el problema a la regidoria i la Guàrdia Urbana: “Diuen que s’intensificarà la vigilància, però encara no ho han fet.” Per aquest motiu, assegura, dubten que la nova regulació, que ara afecta tot el barri, tingui un futur pròsper.

Si no han fet complir la normativa en un any, quina esperança hem de tenir que la facin complir ara? ”
Adrià Pifarré, veí del carrer dels Salvador

Càmeres per controlar els canvis de mobilitat

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha explicat que s’instal·laran càmeres per controlar els canvis de mobilitat a tot el barri i multar els infractors. A banda, el regidor demana un “període d’adaptació” per començar a veure el compliment dels nous sentits de la marxa per als vehicles.

Sobre el cas concret del carrer dels Salvador, Rabassa considera que la solució no és només fer actuacions concretes en un punt i confia que solucionar tota la xarxa que hi ha al voltant permeti “oxigenar” la situació d’aquest carrer.