canvis mobilitat raval

Ciutat Vella tindrà en un futur càmeres de videovigilància per controlar els canvis de mobilitat i sancionarà els infractors que no compleixin la senyalització. “Hi haurà càmeres i hi haurà les multes que hi hagi d’haver”, ha dit el regidor del districte, Jordi Rabassa, sense concretar una data per posar en funcionament les màquines de control. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, Rabassa ha demanat un “període d’adaptació” abans de veure els efectes dels nous recorreguts i de començar a sancionar els vehicles.

Alguns veïns del carrer dels Salvador i també entitats del Raval s’han queixat de la manca de compliment d’alguns conductors amb els canvis de mobilitat. “El pla no és màgic: no s’implementa avui i demà funciona. Hi ha un període d’adaptació”, ha insistit Rabassa, que s’ha mostrat obert a “canviar el que sigui” en el cas que el districte de Ciutat Vella consideri que és necessari.

Jordi Rabassa al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

En qualsevol cas, i davant dels problemes concrets detectats en punts com Salvador i denunciats pel veïnat, el regidor de Ciutat Vella considera que la solució no és només fer actuacions concretes en un punt. “No se solucionarà exclusivament ‘ad hoc’: cal solucionar tota la xarxa que hi ha al voltant. Això permetrà que al carrer dels Salvador s’oxigeni la situació“, ha dit.

Menys botigues, menys llum al carrer

El regidor de Ciutat Vella també ha parlat de les rutes que fan veïns, comerciants i tècnics al Raval per detectar els punts foscos al barri i, així, incrementar-hi la il·luminació i millorar la sensació de seguretat. Jordi Rabassa assegura que “els carrers estrets, més petits i no rectes” de Ciutat Vella fan més difícil una correcta il·luminació en comparació amb l’Eixample i que cal actuar-hi “amb bisturí”. En qualsevol cas, ha dit que l’Ajuntament hi està a sobre per fer-ne un seguiment “constant”.

De fet, el tancament de botigues a causa de la pandèmia els darrers mesos tampoc no hi ha ajudat. “Que hi hagi baixos foscos i tancats fa que hi hagi menys llum“, ha lamentat. En qualsevol cas, Rabassa no considera que Ciutat Vella sigui un districte infrail·luminat.