Un camió ha malmès un tub de gas al carrer dels Salvador, al Raval. L’incident ha deixat sense subministrament desenes de veïns de la via. El camioner ja ha estat localitzat i la Guàrdia Urbana l’ha denunciat per estacionar a la calçada però no per malmetre el tub de gas. Han obert un expedient per recollir dades del conductor per a possibles reclamacions dels propietaris de l’edifici.

Els fets han passat aquest divendres al matí, quan el camió ha trencat el tub de gas en obrir la porta per descarregar la mercaderia. Els veïns han trucat a la Guàrdia Urbana i als Bombers, que han detectat una fuita de gas, i n’han tallat el subministrament. “Si no ens n’adonem, l’edifici podria haver sortit volant!”, explica amoïnat Adrià Pifarré. Als veïns els preocupa quan tornaran a recuperar el gas, que com a mínim serà d’aquí a 72 hores, i també volen saber qui en pagarà la reparació.

Si no ens adonem de l’accident, l’edifici podria haver sortit volant!
Adrià Pifarré, veí

Fins a una hora de descàrrega il·legal

La situació s’arrossega des de fa temps. Els veïns denuncien que molts transportistes utilitzen el carrer com a càrrega i descàrrega. “Poden estar aturats fins a una hora, quan tenen llocs per descarregar a 30 metres”, explica Pifarré. El pas continuat de camions per un carrer estret com el dels Salvador provoca destrosses a les façanes, sorolls i impedeix el pas dels veïns.

El veïnat, tips de la situació, s’ha reunit amb l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana, però asseguren que no han pres mesures de cap mena perquè els camions no passin pel carrer. De fet, expliquen que els transportistes també passen pel carrer de Sant Antoni Abad, que hauria de ser de pas exclusiu per a veïns, i que fins i tot n’hi ha alguns que circulen contra direcció.