Ni l’informe de vulnerabilitat social ha estat suficient perquè una família de la Sagrera esquivi el quart intent de desnonament. Quan Rebeca Vallès va rebre la notificació dijous passat no s’ho podia creure: aquest divendres, 11 de juny, a ella i els seus tres fills, de 14, cinc i dos anys, podrien fer-los fora de casa per impagament del lloguer. El barri i les famílies de l’escola i l’institut dels infants s’han mobilitzat per aturar el llançament.

“Si estigués sola, tot i que soc de la Sagrera de tota la vida, marxaria a un altre lloc. Però els nens ho tenen tot al barri”, explica Vallès. El procés judicial fa temps que dura, des que va acabar el lloguer social a cinc anys que va fer-li la propietat: Building Center, una societat de CaixaBank. Segons relata, per renovar-li el contracte li van apujar el preu i amb els 1.200 euros que reuneix de l’ingrés mínim vital i la renda garantida no hi arriba.

Rebeca Vallès recull la seva filla petita a l’Escola Bressol Municipal Icària

“Em poso a la seva pell. Demà pot ser qualsevol altra família”

El cas ha commogut el barri i, sobretot, les famílies de les escoles dels infants. “Jo em poso a la seva pell, només de pensar que em puc quedar al carrer amb els meus fills… em sembla molt injust i crec que tots hem de defensar-la perquè avui és ella, però demà pot ser qualsevol altra família”, reflexiona Anna Pousa, mare de l’Institut Joan Fuster. Aquest dimarts, amb el Sindicat d’Habitatge de la Sagrera, van empaperar els carrers perquè tothom es bolqui a aturar el llançament.

Mares de l’escola i institut de la Sagrera pengen cartells de suport a la Rebeca

Anirem a totes perquè li facin de nou un lloguer social, que és el que la Rebeca busca”, afirma Marta Jordán, mare de l’Escola el Sagrer. Ara per ara l’Ajuntament assegura que treballa per arribar a un acord abans de divendres. De fet, CaixaBank ha avançat a betevé que tot apunta que Building Center demanarà la suspensió del desnonament perquè s’estudiï nova documentació. Sigui com sigui, caldrà veure com es desencalla el cas.