Els Mossos d’Esquadra treballen amb la hipòtesi que l’incendi d’aquest dimarts a Collserola “podria haver estat provocat”. Segons han informat en un tuit, han obert una investigació per esclarir l’origen del foc que ha cremat 10 hectàrees en una zona boscosa a tocar de la carretera alta de les Roquetes, al barri de Canyelles.

Els agents rurals estan treballant sobre el terreny on va començar el foc, en un barranc amb força deixalles. I han determinat, en la mateixa línia que els Mossos, que “la causa seria humana”.

Els testimonis també apunten a un incendi intencionat

Aquesta hipòtesi coincideix amb la versió dels testimonis directes de l’incendi, que van veure com començava el foc i en van donar l’avís als serveis d’emergències. Expliquen que les flames es van originar just després que un home amb actitud sospitosa passés per la zona.

És el tercer incendi que crema a la zona de Canyelles el darrer mes. Si ampliem la lupa a tot Collserola, en menys d’un mes i mig hi ha hagut fins a cinc incendis forestals. La superfície cremada aquest 2021 ja supera la de l’any 2020.

Els veïns ho viuen amb por

“Estava al balcó, cagadeta de por, veient com les flames sortien per tot arreu”, explica la Teresa, una veïna de la zona que va viure l’incendi de molt a prop. “Tenia molta por”, diu també la Gavina, una altra veïna de la zona, que afegeix: “La muntanya està bruta i totes les branques seques que no les netegen”. “No és normal que cada any es cremin les mateixes zones“, diu també el Manel.