Víctimes dels reiterats talls de llum reclamen la intervenció immediata de les administracions per resoldre aquest problema. L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE) i l’Associació de Veïns de Torre Baró s’han adreçat específicament a la nova consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, a qui han fet arribar una carta en què li exigeixen la constitució d’un grup de treball amb la participació de les entitats socials i veïnals que representin les famílies afectades.

En una roda de premsa conjunta, també han fet pinya amb altres entitats de l’estat per reivindicar el reconeixement al dret als subministraments bàsics, entre els quals el de l’energia, així com la realització d’auditories independents sobre la xarxa de distribució obsoleta i canvis estructurals que garanteixin que ningú no es vegi privat de subministrament elèctric. En aquest sentit, han acusat Endesa de no complir amb les seves obligacions legals i han afirmat que els talls de llum vulneren els drets a la salut, a l’educació i a la vida de les persones afectades.

“Ens angoixa que arribi la tardor”

Les entitats han instat les administracions a prendre mesures ara que encara hi són “a temps” per evitar un altre hivern com el d’aquest any. “Ens angoixa que arribi la tardor i encara no tinguem el transformador nou“, ha assegurat José Antonio Martínez, de l’AV Torre Baró. Segons ha explicat, els pals d’electricitat que hi ha al barri són els mateixos des de fa 30 anys i la companyia no ha complert la promesa de posar-hi un altre transformador.