Edifici on s'instal·larà la primera Escola de Segona Oportunitat a Barcelona

(ACN) Els municipis que acullen escoles de segona oportunitat a l’entorn metropolità han acordat aquest dilluns crear un marc estable de treball entre si i elaborar un document per reclamar una normativa que permeti acreditar aquest tipus de centres educatius. Els consistoris de Barcelona, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, el Prat de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat també reclamaran canvis en el sistema per evitar l’abandonament dels estudis. El document s’elaborarà en una jornada de treball que es farà a la tardor i després es traslladarà al Departament d’Educació amb l’objectiu que la Generalitat elabori una normativa.

L’acord entre els diferents municipis preveu treballar com un espai de reivindicació de les administracions locals en l’àmbit de les noves oportunitats educatives. El pacte també vol explorar fórmules de treball estable des de l’àmbit tècnic per intercanviar coneixements i bones pràctiques. D’aquesta manera es volen teixir aliances des dels diferents consistoris a favor de l’equitat i compartir experiències.

A banda de l’acreditació de les escoles de segona oportunitat, els municipis també reclamaran que es facin modificacions i es posin més recursos per no expulsar del sistema les persones més vulnerables.