La masia de Can Riera és la protagonista d’un nou llibre infantil presentat al districte de Sant Martí. El Centre d’Estudis de Sant Martí, l’Agrupació per la Protecció del Patrimoni i altres entitats de la Verneda i la Pau participen en l’edició del llibre ‘El Nyau i la descoberta de Can Riera’ en el marc dels actes de commemoració del 445è aniversari d’aquesta masia històrica.

L’autora del conte és Arantxa Morán, una veïna del barri que s’ha encarregat de tot el procés. Des de la redacció a les il·lustracions, passant per l’edició, amb el suport de les associacions. És, a més, el primer llibre de l’editorial que han posat en marxa, anomenada ‘La merla blanca’. Volen fer una sèrie de contes infantils relacionats amb la memòria històrica del barri per apropar-la als més petits.

Can Riera, patrimoni de Sant Martí

‘El Nyau i la descoberta de Can Riera’ és un llibre fet a Sant Martí de Provençals per preservar el patrimoni de la zona. Concretament, la masia del segle XVI ubicada a la Verneda i la Pau, que fa temps que el barri vol recuperar. Fa anys que les entitats veïnals demanen que se n’asseguri la preservació i es converteixi en un equipament, però el projecte està en espera que s’executi el pla urbanístic que ho preveu. L’edifici té diferents elements d’interès, com un mur de la riera d’Horta, una finestra gòtica, una placa de l’any 1574 o fins a tres rellotges de sol.

Una col·lecció d’històries

Al llibre, uns nens descobreixen la masia gràcies a un gat misteriós que els farà viatjar en el temps. L’autora, membre del Centre d’Estudis de Sant Martí de Provençals, explica que és una manera que els nens i nenes del barri descobreixin i estimin el patrimoni de la zona. Va redactar el llibre el 2011 i no ha estat fins ara que la idea ha pres forma.

El conte, que és autoeditat, es podrà aconseguir a la seu de l’Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals, durant les festes del barri, i també per internet a la pàgina web elscontesdelnyau.cat. La idea és que sigui la primera d’una sèrie d’històries per a nens petits relacionades amb el barri que es publicaran en els propers anys.