Junts per Catalunya (JxC) ha celebrat un acte al Mirador de Torre Baró amb les 36 candidatures municipals de l’àrea metropolitana de Barcelona. La número dos de JxC a la capital catalana, Elsa Artadi, ha aprofitat la trobada per carregar contra el govern d’Ada Colau. L’ha acusat d’ignorar i donar l’esquena a l’àrea metropolitana durant els quatre anys de mandat.

Artadi també ha carregat contra el PSC, a qui ha titllat de farsa, i ha recriminat als socialistes que mai han fet res per millorar les polítiques de transport o habitatge quan han estat al govern. Precisament, la número dos de JxC ha reivindicat aquests dos àmbits com uns reptes que requereixen respostes metropolitanes i treball conjunt.

“Fa quatre anys que és com si hi hagués dos executius: el desgovern de Barcelona d’Iniciativa amb els comuns, els seus socis del PSC i la crossa d’ERC d’una banda, i, de l’altra, un govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) socialista que va per la seva banda i que entre tots dos no es parlen.”

Per Artadi, l’AMB ha de ser una eina potent que pugui fer pressió al Govern espanyol quan incompleix promeses de pressupostos, com pot ser en casos del transport públic.

“Per venir des de Terrassa es triga més que fa 20 anys. Això és el resultat d’un Govern espanyol que no ha fet ni un quilòmetre de via des del 1978 i que no inverteix en les infraestructures que dinamitzen la nostra àrea metropolitana”