L’Hospital Clínic posarà en marxa la campanya de sensibilització i conscienciació “Prou violència sexual. Et queda clar?”, que convida els ciutadans a fer activisme contra aquesta causa i difondre el missatge durant les Festes de la Mercè.

La campanya es farà en el concert d’Els 40

Les accions que promou l’hospital es faran diumenge, 25 de setembre, coincidint amb el concert d’Els 40, que es farà al carrer de Martí i Franquès de la Zona Universitària, amb les actuacions de Portobello, Miki Núñez , Lola Índigo, The Tyets i Dr. Prats. A més, l’artista urbana Malicia farà un grafit en directe sobre la campanya contra la violència sexual. A través de diverses pantalles es retransmetrà el concert i, alhora, com va evoluciona el mural. Aquest, posteriorment, es posarà a la venda o se subhastarà amb finalitats benèfiques.

També hi haurà persones voluntàries del Clínic que col·locaran la imatge de la campanya en forma de tatuatge #etquedaclar a tothom qui ho desitgi. La campanya tindrà difusió a les xarxes socials i es demanarà als joves que estiguin al concert que comparteixin les fotos.

hospital clínic campanya violència sexual

L’Hospital Clínic és el centre de referència en atenció a les víctimes de violència sexual i disposa d’un protocol específic format per un equip multidisciplinari d’infermeria, cirurgia, treball social, ginecologia, psicologia i malalties infeccioses. Les dades del 2021 —que va fer públiques l’hospital— van demostrar que un 90 % de les agressions són fetes a dones i el 10 % a homes. L’estudi constata que un 100 % dels agressors són homes i un 50 % són coneguts per les víctimes.