La plataforma Tsunami Veïnal, que aplega una trentena d’associacions i entitats d’una quinzena de barris de Barcelona, reclama una “reunió urgent” amb l’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle. En un comunicat, exigeix parlar amb els màxims responsables municipals sobre la “decadència” que assegura que es viu als carrers de la ciutat, en referència als aldarulls i els problemes d’incivisme dels darrers dies, durant les Festes de la Mercè.

En el seu escrit, els portaveus de Tsunami Veïnal, Eva Vila i Manel Martínez, condemnen “fermament els actes incívics, vandàlics i aldarulls esdevinguts en les diverses botellades organitzades a diferents punts de la ciutat”. I, a més, exigeixen “respostes i solucions” als dirigents municipals, a qui acusen d’“inoperància resolutiva” i de dur a terme una “gestió negligent” davant de la situació que viu la ciutat.

Per tot plegat, la plataforma veïnal proposa pactar “un pla a curt termini per recuperar la dignitat”, en el qual l’Ajuntament es comprometi a dur a terme “propostes fermes i amb un calendari” i accions “ràpides i valentes”. En el mateix sentit, els líders de Tsunami Veïnal exigeixen als líders polítics que “assumeixin responsabilitats”, alhora que conviden a “dimitir” aquells que no es vegin “amb cor de fer front al repte que la ciutat necessita”. Així mateix, adverteixen que no es quedaran “de braços plegats” si el consistori no atén les seves demandes.