Després de gairebé 30 anys en funcionament, l’ONCE substituirà a partir d’aquesta tardor els quioscos actuals des d’on els venedors de l’entitat subministren butlletes de loteria. A Barcelona ja hi ha alguns quioscos dels nous, i l’objectiu és que a finals del 2021 ja n’hi hagi una cinquantena i que més endavant s’acabin d’estendre per tot Catalunya.

Tal com ha explicat el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí, “els nous quioscos milloren les condicions de feina dels agents venedors” perquè són més amplis i accessibles, alhora que també suposen un salt endavant pel que fa a sostenibilitat i a l’atenció als compradors: “Això no són només quioscos, són punts de trobada, d’il·lusió i de solidaritat”. Els quioscos també milloren en visibilitat perquè tenen una gran superfície de vidre perquè es vegin millor els números de loteria.

El venedor de l’ONCE que hi ha al quiosc del carrer de Sepúlveda, número 1 (on hi ha la seu de l’ONCE), Eric Villalón, ha celebrat que amb el nou disseny de quiosc “ara tenim un espai de treball magnífic” i que és molt més fàcil accedir-hi per a les persones que utilitzen cadira de rodes. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha venut un parell de butlletes de l’ONCE en l’estrena del nou disseny de quiosc. En concret, el número 32605 del sorteig diari de l’ONCE.

collboni once