La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic (ABDT) organitzaran una contracimera per un canvi de model del turisme. L’esdeveniment coincidirà amb la cimera Future of Tourism World Summit, que se celebrarà a Barcelona el 26 i el 27 d’octubre.

Les entitats socials i veïnals han explicat que estaran molt pendents d’aquest model de turisme que es vol recuperar en la cimera. Denuncien que aquest model no ha canviat i és el que ha portat fins ara Barcelona a una economia basada en la precarietat.

La cimera vol perpetuar el model de sempre

Ana Menéndez, portaveu de la FAVB, ha alertat que, “una vegada més, el futur de la nostra ciutat està en mans dels lobbies i de les institucions convocades”. Menéndez afegeix que això va en detriment “dels veïns i treballadors del sector, que han estat els més afectats per la vulnerabilitat del model”.

Menéndez també ha anunciat que la contracimera organitzarà tot un seguit de taules rodones i xerrades, segurament a l’aire lliure i utilitzant l’espai veïnal del Borsí.

Reme Gómez, portaveu de l’ABDT, ha dit que “no serveix de res utilitzar paraules boniques de sostenibilitat o noves economies” per definir el nou model turístic després de la pandèmia. Reitera que “al final és posar nous termes als efectes que ja teníem abans i és retornar al model prepandèmic“.

Entre les entitats convocants de la contracimera per denunciar el model turístic també hi ha la Plataforma pel Decreixement del Port i l’Aeroport, l’Observatori del Deute en la Globalització i el sindicat Las Kellys.