Torna el Tast a la Rambla després d’un any d’aturada a causa de la covid-19 entre el 30 de setembre i el 3 d’octubre. I aquesta setena edició torna amb la mateixa filosofia dels seus inicis, l’any 2014: atreure el veïnat de la ciutat a un dels seus grans eixos a partir d’una oferta gastronòmica i pastissera de qualitat a preus eco`nomics. La gran novetat serà l’aposta per la sostenibilitat i la proximitat.

Cuina de qualitat i de quilòmetre zero

Uns 26 restauradors i pastissers de Ciutat Vella o de la Rambla participaran en el Tast, en una demostració de proximitat i qualitat gastronòmica que s’allunya dels tòpics de mala cuina que acostuma envoltar els restaurants de la zona. “És una oportunitat per revitalitzar la Rambla des de la cultura, la gastronomia, per tal que hi passin encara més esdeveniments culturals i d’activació comunitària”, afirma el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa.

Una de les propostes de l’edició del 2019 del Tast a la Rambla

Un ojectiu, el d’atreure barcelonins i barcelonines, que comparteixen com a organitzadors l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla. “Oferim una nova excusa a la gent de la ciutat per apropar-s’hi. Entre el Tast i que aquest any coincideix amb la Roser, la festa major de la Rambla, la gent de la ciutat té una oportunitat per redescobrir la Rambla ara que no està massificada”, explica Fermín Villar, president de l’entitat.

Lanzarote, territori convidat

D’una mica més lluny arriben els convidats d’enguany. La paradeta de Saborea Lanzarote convidarà a descobrir sobretot els vins de l’illa amb tres de les seves bodegues.

Recinte amb aforament limitat

Els visitants trobaran preus inferiors als cinc euros. El Tast se situarà a la mateixa rambla de Santa Mònica amb la incorporació de mesures de la covid. El recinte estarà tancat, amb quatre accessos d’entrada i sortida i, tot i que no caldrà reserva prèvia, l‘aforament es limita a 2.000 persones. Una xifra que no permetrà batre rècords d’assistència nous, com havia passat els darrers anys. Al 2019, hi van passar 670.000 persones.

Activitats paral·leles

Una novetat d’enguany, i en el marc de la capitalitat mundial de l’Alimentació Sostenible de Barcelona és l’Aula de Tast. Es tracta de degustacions, tallers i exhibicions de cuina en directe i que tindran lloc entre divendres 1 i diumenge 3 també de forma gratuïta i sense reserva.