Amb la setmana encara per tancar, els casos positius de coronavirus a Barcelona ja han triplicat els de la setmana anterior i han passat de 2.300 positius a 7.100, segons les dades del Departament de Salut. Els positius que es detecten diàriament s’han disparat i sobrepassen el miler de casos confirmats cada dia.

Aquestes dades situen la pandèmia a nivells inèdits, ja que mai abans no s’havia superat el pic setmanal dels 7.000 positius. Actualment, s’han confirmat 143.446 casos de coronavirus a Barcelona amb una prova PCR o test d’antígens des de l’inici de la pandèmia. De fet, fa tres setmanes que els contagis creixen a Barcelona després d’encadenar-ne nou de descensos.

L’atenció primària, camí de la saturació

L’increment de positius està saturant l’atenció primària i alguns centres ja han superat xifres de contagis de la segona onada. Pel que fa a les hospitalitzacions, els indicadors es mantenen estables, ja que els casos detectats nous són majoritàriament de persones joves que habitualment no pateixen complicacions en la malaltia.

Rècord de la pandèmia: més de 1.500 positius en dos dies

El 30 de juny es van detectar 1.684 positius per covid-19. Des de l’inici de la pandèmia mai no s’havia registrat un balanç diari tan elevat i el mes de juliol continua amb aquesta tendència.