L’augment exponencial dels casos positius de coronavirus ja es comença a notar als hospitals catalans. Tot i que l’augment està sent gradual, diversos experts en epidemiologia preveuen que les hospitalitzacions poden créixer un 35 %.

El catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Àlex Arenas reconeix que el càlcul és “per als propers dies”, però des del 30 de juny, “en només quatre dies, ja hem arribat al 14 %“. Aquestes dades fan pensar que aquesta previsió podria superar-se, després de les darreres dades conegudes aquest cap de setmana.

Amb tot, Arenas considera que el creixement serà més subtil a les UCI: “No es preveu un augment d’hospitalitzacions a les UCI com la primera onada, perquè les persones de risc ja estan pràcticament totes vacunades“. Segons les darreres dades actualitzades pel Departament de Salut, actualment hi ha 522 persones ingressades als hospitals catalans, 123 de les quals es troben a les UCI.

La mortalitat de la població més jove podria pujar

L’expert en epidemiologia mostra preocupació pel possible augment en la mortalitat de la població més jove. “Qualsevol infecció comporta una mortalitat, i la mortalitat associada a aquesta franja d’edat jove que estem dient és del 0,01 %. Tenim 12.000 casos a Catalunya, això es traduirà tard o d’hora en morts de gent jove“, ha explicat Arenas.