L’espai de Fira de Barcelona ha assolit la fita d’administrar un milió de dosis des que va començar a participar en el procés de vacunació contra la covid-19. El recinte va obrir com a espai de vacunació el 26 d’abril, amb una prova pilot amb mil dosis administrades. Pocs dies després, el 4 de maig, ja va treballar de forma continuada. Va ser el primer punt de vacunació massiva que es va obrir a la ciutat de Barcelona.

El centre disposa de 53 punts de vacunació en funcionament, la qual cosa permet administrar una mitjana de 10.000 vacunes diàries. 12 d’aquests punts estan habilitats, ara, per a la vacunació infantil de 5 a 11 anys, amb entrada diferenciada dels adults.

Rècord de vacunació diària

El rècord de persones vacunades en un sol dia es va produir el 2 de juliol, amb 12.200 dosis administrades. Més de 2.000 professionals han participat en la vacunació a Fira de Barcelona: personal d’infermeria, d’administració, auxiliars i tècnics d’infermeria. El personal sanitari i administratiu prové de diferents centres sanitaris, majoritàriament de l’atenció primària de la ciutat de Barcelona. 

El recinte destinat a la vacunació disposa de 5.000 metres quadrats i amplis sostres de 5 metres d’altura, cosa que facilita la renovació d’aire en funció de l’aforament. L’espai de Fira de Barcelona està preparat per habilitar fins a 60 punts de vacunació en diferents nivells.