(ACN i redacció) L’activista Adrià Carrasco ha tornat a Catalunya després de més de dos anys i mig a l’exili. Ho ha anunciat el seu grup de suport en una roda de premsa a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on ha participat, per sorpresa, el propi Carrasco. Un jutjat de Granollers ha arxivat la causa per manca de proves que acreditin cap delicte.

El membre dels CDR va marxar a Bèlgica després que la Guàrdia Civil es presentés a casa seva la matinada del 10 d’abril del 2018, buscant-lo per terrorisme, rebel·lió i sedició per haver participat en talls de carretera i obertura de peatges coincidint amb les operacions de sortida i retorn de la Setmana Santa del 2018. Els Comitès de Defensa de la República van fer una crida a repetir aquestes accions pel territori per demanar l’alliberament dels polítics independentistes empresonats. La fiscalia va atribuir-ne la direcció i coordinació a la Tamara i a l’Adrià. La Guàrdia Civil sí que va detenir Tamara Carrasco, que va ser absolta dos anys i mig després.

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Granollers ha decidit arxivar la causa en considerar que no hi ha proves que acreditin la comissió de cap fet delictiu. “Deien que la Tamara i jo érem terroristes i hem acabat lliures de totes les acusacions”, ha dit l’Adrià Carrasco. “El seu únic objectiu era desmobilitzar la classe treballadora i, malgrat tot, seguirem lluitant i seguirem desobeint”, ha sentenciat.