La Policia Nacional ha detingut tres membres d’una suposada cèl·lula gihadista que tenien intenció d’atemptar a Barcelona. Segons han avançat els diaris ‘El Mundo’ i ‘Vozpópuli’, les detencions es van produir divendres al matí en una operació ràpida en què els arrestats no van poder ni oposar resistència.

Segons ha difós posteriorment la Policia Nacional a través d’un comunicat, un dels tres detinguts era un “gihadista retornat de la zona de conflicte siri-iraquià”. Allà, segons la investigació policial, el detingut hauria militat “durant un espai de temps remarcable a les files de Daesh“. Un dels altres dos detinguts era “acòlit del combatent”, mentre que el tercer els va donar “suport logístic”.

Els detinguts passaran aquest dilluns a disposició judicial de l’Audiencia Nacional, que és des d’on s’ha coordinat l’operació. També aquest dilluns s’havia de reprendre el judici pels atemptats del 17 d’agost del 2017 després de l’aturada per les festes de Nadal. El procés judicial, però, ha quedat suspès fins dimecres pels efectes de la borrasca Filomena.