L’activista Tamara Carrasco ha quedat absolta del delicte de desordre públic pel qual la fiscalia li demanava set mesos de presó. La sentència del Jutjat Penal número 25 de Barcelona arriba una setmana després de la vista oral i culmina un procés de dos anys i mig que va començar amb la seva detenció, l’abril del 2018.

Per la jutgessa, el missatge de veu de WhatsApp pel qual s’acusava Carrasco d’incitació a desordre públic es va enviar a un grup d’amics i no queda provat que exercís funcions de coordinació en els CDR. De fet, en la interlocutòria la magistrada qualifica de “poc seriós” que a la investigació de la Guàrdia Civil, que la va arrestar per rebel·lió i terrorisme, no s’indiqui la font a través de la qual es va obtenir el missatge “que és la base de tota la investigació i acusació penal contra Tamara Carrasco”.

El mateix any de ser detinguda, l’Audiència Nacional va decidir enviar el cas als jutjats de Barcelona per un delicte de desordre públic, i no pels càrrecs pels quals la Guàrdia Civil havia obert una investigació. Malgrat rebaixar les acusacions, el magistrat va mantenir sobre Carrasco l’obligació d’estar confinada al seu municipi.