Adrià Carrascó, activista del CDR

(ACN) L’activista del CDR d’Esplugues que va marxar a Bèlgica per les acusacions de rebel·lió i terrorisme, Adrià Carrasco, acusa l’Estat d’utilitzar-lo a ell i a Tamara Carrasco —la membre del CDR de Viladecans— com a “cap de turc per atemorir la població, intentar buidar els carrers i injectar la por als cervells de la gent”.

En roda de premsa des de Brussel·les, el jove, de 25 anys, ha assegurat aquest dijous que a Espanya no té “cap garantia d’un judici just” i ha explicat que ha triat “l’exili” perquè és “una bona forma de seguir lluitant i mostrar la repressió indiscriminada de l’Estat espanyol”. El seu representant legal belga, Christophe Marchand, espera que es retirin els càrrecs de terrorisme a Espanya i es rebaixin a una acusació per desordre públic, de manera que el cas passi de l’Audiència Nacional a un tribunal a Catalunya. Aquest és, segons l’advocat, el “millor escenari”, si bé matisa que “encara no hi ha hagut una decisió final a Espanya i segueix havent-hi una discussió”.

El lletrat ha destacat també que desconeixen si la justícia espanyola emetrà una euroordre contra Carrasco, una opció que prefereixen que no passi. “En aquest moment estem esperant a veure com reacciona l’Estat espanyol i si hi haurà una euroordre”, ha dit.