Foto: Arrels Fundació

Arrels Fundació ha sortit de nou al carrer aquest dimecres a la nit per detectar i comptabilitzar les persones que dormen al carrer a Barcelona. Més de 500 persones han pentinat tots els barris i racons de la ciutat, entre les 22 i les 2 h. En una publicació a X, l’entitat ha agraït la tasca de tots els voluntaris que hi han participat.

Fa uns dies, Arrels va fer una crida a la col·laboració de la ciutadania per participar en el recompte, que consideren essencial per fer una fotografia real de la situació de les persones sense llar a la ciutat.

Aquest recompte que l’entitat fa periòdicament és important, asseguren, per poder incidir políticament i concretar polítiques i recursos per a les persones sense llar. Els resultats de l’acció es coneixeran d’aquí a uns dies.

Foto: Arrels Fundació

Més de 1.200 persones dormint al carrer

Segons l’últim cens de juny del 2022, 1.231 persones dormen cada nit al ras a Barcelona, una xifra que Arrels considera de mínims. Ara, a més, comença el fred i les necessitats són diferents. El director de l’entitat, Ferran Busquets, explica que “en èpoques de fred les persones demanen més mantes i dutxes calentes. És dur, però dormir al carrer és complicat tot l’any”.