L’Arc de Triomf, al passeig de Lluís Companys, és objecte aquests dies d’una revisió minuciosa per evitar despreniments. Operaris de la brigada de manteniment de l’Ajuntament de Barcelona estan fent una inspecció manual completa de tots els elements volumètrics que siguin susceptibles d’estar poc fixos o mig despresos.

Per poder fer-ho, utilitzen un elevador i els revisen un per un. Segons ha explicat Carme Hosta, responsable d’Art Públic de l’Ajuntament de Barcelona, en funció de les característiques de l’element, es fixarà o bé es retirarà. Un cop se l’enduguin, el documentaran i el guardaran per a una futura restauració. Tota la inspecció, que es farà durant tota la setmana, suposarà un cost de 28.000 euros.

Adeu a les malles protectores

Ja fa uns mesos que alguns dels elements superiors de l’Arc de Triomf estan tapats amb malles per risc de despreniment i, un cop feta la intervenció, les malles es treuran perquè s’haurà assegurat que cap rajola ni detalls decoratius poden caure. La reparació que s’està fent aquests dies és puntual perquè, segons fonts municipals, s’està en espera d’una intervenció de consolidació que s’haurà de fer en un futur.