Arrels Fundació surt de nou al carrer per detectar i comptabilitzar les persones que dormen al ras a Barcelona. Serà el dimecres 13 de desembre, durant la nit. Per poder pentinar tots els barris i racons de la ciutat fan una crida a la participació, ja que es necessiten 500 voluntaris. El recompte es farà entre les 22 h i les 0 h, i entre les 0 h i les 2 hores, depenent de si es tracta de barris més cèntrics o allunyats del centre de la ciutat.

Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació, ha explicat en una entrevista al ‘bàsics que amb el recompte el que es busca es veure si la percepció que és té és real: “Sabem que el nombre de persones que viuen al carrer creix i no tenim recursos per solucionar-lo”.

Aquest recompte que l’entitat fa periòdicament permet fer la fotografia d’una nit concreta a Barcelona. La informació que s’obté és important, asseguren, per poder incidir políticament i concretar polítiques i recursos per a les persones sense llar.

El 43 % de les persones que viuen al ras no tenen a ningú

Des d’Arrels fan una crida a la ciutadania a participar en el recompte fent una ruta propera a casa seva. Creuen que aquest és un primer pas, perquè la ciutadania prengui consciència i s’acostin a les persones que viuen al ras i es puguin establir vincles. De fet, aquest és un dels objectius de l’entitat que ha iniciat una campanya de sensibilització “#AlgúAmbQuiComptar” per explicar com n’és d’important estar acompanyat, ja que que el 43 % de les persones que viuen a la intempèrie a Barcelona no tenen cap mena de suport.

Segons l’últim cens de juny del 2022, 1.231 persones dormen cada nit al ras a Barcelona, una xifra que l’entitat considera de mínims. Ara, a més, comença el fred i les necessitats són diferents. Busquets explica que “en èpoques de fred les persones demanen més mantes i dutxes calentes. És dur, però dormir al carrer és complicat tot l’any”.