El Moviment Estudiantil crida a la vaga d’estudiants convocada per aquest dijous 14 de desembre per denunciar els “nombrosos casos d’assetjament psicològic, sexual o físic per part de professors cap a alumnes que han sortit a la llum els darrers mesos”. L’aturada l’ha convocat el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i criden els estudiants de secundària i d’universitats a secundar la protesta.

Segons el Moviment Estudiantil, aquests assetjaments “formen part d’una violència que no és aïllada, sinó estructural” i que s’emmarca en el “sistema educatiu impregnat de lògiques patriarcals i un discursos antifeministes, reaccionaris i misògins“. En aquest sentit, els estudiants consideren que tot plegat fa “perillar” els avenços aconseguits pel moviment feminista.

A banda d’aquesta aturada general, el 13 de desembre ja hi va haver una vaga estudiantil a la UAB.

Manifestació el 14-D a la plaça de la Universitat

Amb motiu de la vaga, s’ha convocat una manifestació el 14 de desembre a les 12 h a la plaça de la Universitat.

Vaga el 14-D per fer front al patriarcat “des de les aules”

“A més a més, posem sobre la taula que cal fer front al patriarcat des de les aules, amb un model coeducador que sigui una eina per transformar l’educació i conseqüentment, la societat. Perquè construir 
unes aules feministes que siguin capaces de fer front al sistema patriarcal és una necessitat davant unes institucions que només actuen quan els interessa, i uns protocols que es mostren inefectius i ineficaços”, apunta el SEPC en un comunicat.

L’última vaga d’estudiants va ser el 16 de novembre, aleshores en defensa de Palestina.