bloc llavors ada colau

El jutjat d’instrucció número 18 de Barcelona ha arxivat la querella de la propietat del Bloc Llavors contra l’excalcaldessa Ada Colau, els exregidors Marc Serra i Lucía Martín i una funcionària municipal.

El fons d’inversió Vauras, propietari de l’edifici, es va querellar tots quatre arran de les multes que el consistori li va interposar per no oferir lloguer social a les famílies vulnerables que ocupaven el bloc abans de ser desnonats. En un primer moment, un jutge va arxivar el cas perquè no hi veia fonament, però Vauras va presentar un recurs i es va tornar a reobrir. Ara finalment, la justícia ha arxivat la de nou la causa.

La jutgessa diu que Vauras buscava “un efecte mediàtic”

En la interlocutòria la jutgessa retreu al fons d’inversió Vauras que involucrés penalment Colau per buscar “un efecte mediàtic” per discrepar de les seves polítiques d’habitatge. Conclou que l’exalcaldessa no va intervenir en cap de les reunions en què el fons inversor va dir que havia estat coaccionat i que, de totes formes, la immobiliària mai no va ser objecte d’amenaces.

Afirma, que de les gravacions de les reunions, se’n desprèn que “ni hi va haver pressions ni hi va haver resolucions dictades injustament” com a conseqüència de la negativa de Vauras a oferir pisos de lloguer social a les famílies desnonades. Per a la magistrada, el fons d’inversió va emprendre accions penals contra Colau “simplement perquè no li eren favorables les polítiques d’habitatge que va propiciar durant el mandat, corregides en certa manera pel Tribunal Constitucional”, ja que li causaven “perjudicis”.

Colau parla de “guerra judicial”

En una publicació a Instagram, l’exalcaldessa ja ha reaccionat a l’arxivament de la causa. Creu que el cas forma part de la “guerra judicial o lawfare” i que malgrat s’hagi arxivat “el mal ja està fet”. L’exalcaldessa s’ha referit als resultats electorals de les municipals i destaca que “l’alcalde del PSC va treure un regidor més amb només 141 vots més de la nostra candidatura”. Colau es pregunta “que hagués passat sense tots els titulars del lawfare i la meva imatge anant a declarar al jutjat en bucle als mitjans?”.