La manifestació a Barcelona de la vaga d’estudiants, convocada pel SEPC, ha començat poc abans de les 13 h des de la plaça Universitat i ha recorregut diversos carrers del centre de la ciutat. Amb la protesta, els estudiants han denunciat els “nombrosos casos d’assetjament psicològic, sexual o físic per part de professors cap a alumnes que han sortit a la llum en els darrers mesos”.

A la marxa s’hi han sentit diverses consignes com ara “Contra el patriarcat, acció directa”, “LLuita i organització”, “Cap agressió sense resposta” i “Pim, pam, pum, que no en quedi ni un”.

La manifestació ha afectat a diverses línies de bus que transcorren pel trajecte que fan els manifestants pel centre de la ciutat.

Una violència que “no és aïllada”

Els estudiants denuncien que aquestes pràctiques “formen part d’una violència que no és aïllada, sinó estructural” i que s’emmarca en el “sistema educatiu impregnat de lògiques patriarcals i un discursos antifeministes, reaccionaris i misògins“. En aquest sentit, els estudiants alerten que els assetjaments fan “perillar” els avenços aconseguits pel moviment feminista.