carta educacio pisa

La consellera d’Educació, Anna Simó, ha enviat a les famílies una carta en què els demana “fer pinya” després dels mals resultats de l’informe PISA i les apel·la directament al “paper clau que teniu en l’èxit educatiu”. En aquest sentit, explica que la davallada dels indicadors “van més enllà de l’àmbit educatiu i té repercussions de país” i fa esment a la implicació i vida de centre, però també demana a pares i mares que acompanyin els infants en “l’estona dedicada a l’estudi i a la lectura”.

Reconeixement de la consellera a la feina docent

En la comunicació a les famílies, la consellera valora “l’esforç que estan fent els i les docents per gestionar la complexitat” als centres i subratlla que són professionals que necessiten “la confiança i implicació de les famílies i el vostre suport”. Un escrit que conclou fent una crida a pares i mares per treballar plegats “en favor d’una educació de nivell per als nostres fills i filles”.

Demana acompanyament en l’ús de pantalles

La consellera relata en l’escrit adreçat a les famílies que ja estan impulsant les mesures necessàries per reforçar l’aprenentatge de lectura, matemàtiques i llengua, les matèries en què més ha baixat l’aprenentatge. En ple debat per l’ús dels mòbils, Simó demana també a les famílies que facin un “acompanyament i gestió responsable del consum de pantalles de dispositius electrònics”.

Catalunya, a la cua de les proves PISA

La missiva de Simó arriba després que Catalunya hagi quedat a la cua estatal en les proves PISA. Un daltabaix que inicialment els responsables d’Educació van atribuir a una “sobrerepresentació” de l’alumnat nouvingut que havia fet les proves. La interpretació va ser rectificada immediatament per la conselleria, que va fer marxa enrere i va assegurar que la prova estava ben feta.

Des del departament van proposar com a resposta a aquests resultats engegar un “acord de país” per millorar la inversió educativa i consensuar un paquet de mesures que millorin els resultats educatius.