(ACN) El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha descartat tocar els horaris de bars i restaurants però sí que ha dit que “estaria bé” avançar el toc de queda a les 20 h.

Argimon ha defensat mantenir el confinament municipal i ha alertat que si els números no baixen s’hauran de prendre més mesures. “Si les xifres van baixant, sí; i, si no, haurem de buscar una altra fórmula”, ha respost a Catalunya Ràdio en ser preguntat sobre mantenir el confinament municipal.

El secretaria de Salut Pública és partidari d’esperar uns dies, tot i dir que la situació és complicada i que d’alguna manera s’ha de “baixar la interacció i la mobilitat” per frenar els ingressos a l’UCI. “Anar a treballar i a casa”, ha dit. A més, ha valorat que el 14-F hi haurà una “taxa elevada d’infecció”.

17 casos de la variant britànica

Josep Maria Argimon ha explicat que ja hi ha 17 casos de la variant britànica de la covid detectats a Catalunya. Argimon creu que aquesta xifra seguirà creixent i que s’ha elaborat un protocol per controlar la variant del virus.