aeroport de Barcelona el Prat

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que ja hi ha 16 casos de la variant britànica de la covid detectats a Catalunya, i no 17 com havia dit a primera hora del matí. Argimon ha assegurat que aquesta xifra seguirà creixent i que s’ha elaborat un protocol per seqüenciar aquesta variant del virus.

D’aquests 16 casos confirmats, Argimon també ha explicat que “n’hi ha 6 o 7” dels quals no s’ha trobat cap antecedent epidemiològic relacionat amb el Regne Unit.

Argimon ha reconegut que aquesta variant el preocupa, perquè si és més transmissible hi haurà més casos i això derivarà en més malalts greus que poden acabar ingressant en una UCI. Per poder fer una vigilància més acurada, el Vall d’Hebron, l’Hospital Clínic, l’Hospital Germans Trias i Pujol i el de Bellvitge faran un estudi de seqüenciació més precís, que començarà amb l’anàlisi aleatòria d’un 10 % de casos positius arreu del territori, uns 350 cada dia. D’aquesta manera es pretén fer una vigilància i monitorització “més avançada” de la que s’estava fent fins ara.

El primer contagi de la variant britànica del virus a Catalunya es va anunciar el 7 de gener. La nova variant de la covid-19 que es va detectar a Anglaterra pocs dies abans de Nadal és molt més contagiosa, tot i que no s’ha detectat que sigui més agressiva ni que limiti els beneficis de la vacuna.