El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s’ha mostrat partidari d’estendre l’exigència del passaport covid per poder accedir a determinats establiments abans que aplicar noves restriccions. Davant l’increment dels contagis dels darrers dies i la nova onada que colpeja diversos països d’Europa, Argimon ha dit que el govern de la Generalitat treballarà per no haver de limitar, de nou, aforaments i horaris en sectors com la restauració o la cultura.

Si s’acaba exigint el certificat de la covid per accedir a més espais (ara per ara només és necessari per entrar a locals d’oci nocturn), Argimon ha deixat clar que caldrà l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El conseller recorda que amb aquesta mesura “hi ha una certa pèrdua de drets i llibertats“.

Els contagis aniran a més els pròxims dies

Malgrat l’increment dels casos positius detectats la darrera setmana, Catalunya registra uns indicadors epidemiològics més favorables que altres països com Àustria, que ha decretat un confinament de les persones no vacunades. Josep Maria Argimon assegura que la situació d’alguns estats veïns és “molt complicada” i alerta que Catalunya no és “una illa”. “Si Europa està malament, nosaltres acabarem estant amb dificultats“, ha dit el conseller de Salut.

Sobre una possible sisena onada, Argimon ha assegurat que els contagis a Catalunya seguiran creixent “com a mínim dues o tres setmanes”, però ha precisat que cal veure “amb quina intensitat” i quin impacte tindrà això en el sistema sanitari. Ara per ara, les UCI ocupades per malalts amb covid-19 pugen lentament i ja s’acosten al centenar.