Smart City Expo 2019

La Smart City Expo World Congress 2021 portarà a Barcelona les mesures urbanes intel·ligents més innovadores per avançar en la transformació de les ciutats. Després que l’edició del 2020 es fes en línia a causa de la pandèmia del coronavirus, enguany el saló torna a la presencialitat amb una desena edició que començarà aquest dimarts, 16 de novembre, i que s’allargarà fins dijous, 18. Precisament la crisi sanitària i els canvis que viuen les metròpolis després de la pandèmia marcaran la fira d’aquest any, que posarà sobre la taula la necessitat d’adaptar els municipis a les noves necessitats ciutadanes. Hi participaran uns 400 expositors i 300 ponents, molts vinguts de diversos països del món.

“Els últims mesos han canviat les prioritats de la majoria de les ciutats i és el moment de reflexionar sobre aquests canvis i abordar una nova etapa”, assegura el director de la Smart City Expo World Congress, Ugo Valenti. Les gairebé mig miler d’empreses expositores mostraran els seus últims productes i tecnologies. Alhora, moltes ciutats i països mostraran els seus projectes i iniciatives recents. De fet, un dels estands serà el de l’Ajuntament de Barcelona, que mostrarà diverses iniciatives desenvolupades recentment per avançar cap a una ciutat més sostenible i més ben connectada. És el cas del mòdul de Bicing elèctric, la motocicleta elèctrica de la Guàrdia Urbana o el dron per monitorar l’aforament a les platges de la ciutat.

Aquesta cita congressista suposa, segons els organitzadors, un aparador internacional per destacar la importància de la innovació digital com una eina per construir el futur de les urbs. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, participarà aquest dimarts al matí en la conferència inaugural del saló, juntament amb el vicepresident català, Jordi Puigneró. Després, a la tarda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, visitaran les instal·lacions del recinte firal de la Gran Via i inauguraran oficialment els salons.

Aterren a Barcelona dos congressos nous

La inauguració de la desena edició de la Smart City Expo World Congress coincidirà amb la celebració del Tomorrow.Mobility, un nou saló a Barcelona que vol posar en el centre del debat la mobilitat urbana, sostenible i intel·ligent. Aquesta fira se centrarà a promoure el disseny i l’adopció de models nous de mobilitat dins i entre les ciutats.

A més, aquest dimarts també es posarà en marxa la primera edició de PUZZLE X, que portarà a la ciutat empreses i experts en matèria dels anomenats materials avançats o del futur. Dins d’aquest grup s’hi inclouen materials quàntics, de baixa dimensió, 2D i compostos intel·ligents, entre d’altres. Per exemple, aquesta fira presentarà teixits humans impresos, bicicletes purificadores d’aire, formigó de grafè o teles que s’escalfen i poden controlar els paràmetres corporals.